sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Serla-hölkkä 2014

Elämäni ensimmäisen 10km:n kisan juoksin eilen Serla-hölkä -tapahtumassa, Mäntässä. Ilma oli mukavan kuuma, taisi asteita olla lähemmäs 30.. Kylmä ei siis tullut lähdössä, vaikka pikkusissa vatteissa mentiin :D. Lämpö ei menoa haitannut, tietty hiki virtasi ja kuuma tuli, sillä lenkkireitti oli lähes koko matkan suoraa auringon paisteessa.

Miten sitten kisa meni? No, pakko sanoa, että todella hyvin! Aikani oli tarkalleen 40.36 ja olin kisan ensimmäinen nainen maalissa. JES! Kymmenen kilometrin matka on todella kauhea juosta! :D hahah! Matkalle pitää lähteä aikalailla täysiä mutta kuitenkin pitää mielessä, että kymppiin saa juosta kuitenkin hetken aikaa eli ei liian kovaakaan saa lähteä sykkimään. Hieman siis olin epävarma miten minun kannattaisi lähteä. 5km:n ennätys minulla oli keväällä 19.40 mutta viisi kilometriä on puolet vähemmän kuin kymmenen. Päätin kuitenkin kokeilla lähteä sytkyttään 4minuutin kilometrivauhtia ja se tuntui alkuun hyvältä ja sopivalta, oikeastaan koko matkan oli ihan hyvä fiilis ja juoksu kulki mutta kyllä se koville otti joka hetki. Sykemittarin mukaan keskisykkeeni kisassa oli 190 ja korkeimmillaan käytiin 204. Noin kovia sykkeitä en ole aikoihin saanut! Kuuma lämpötila tietysti edesauttoi sykkeen nousua tappiin. Viimeisillä kilometreillä huomasin pientä nestehukkaa; alkoi tulla kylmä mutta tiesin jaksavani viimeiset kaksi kilometriä maaliin mutta psyykata piti itseään: "mitä nopeemmin juoksen, sen nopeammin olen maalissa", yksinkertaista, eikö?! ;)

Tapahtumana Serla-hölkkä oli ihanan pieni kylätapahtuma, hyvin järjestetty ja reitti oli tasainen ja "nopea" eli asfalttia oli lähes koko matka. Loppusuihkuun pääsi uimahalliin ja sinne olisi uimaankin päässyt. Itse olisin tietysti fiksuna ottanut uikkarit mukaan ja mennyt vetään loppuverkat vesijuoksemalla mutta hölmö kun olin, niin minulla ei ollut edes pyyhettä matkassa.. Eikä loppuverkatkaan ollut meikäläisellä mistään kotoisin.. vähän jalkoijen heiluttelua ja rasvistelua :D No No -ei näin!!

Tänään koivissa oli ihan hyvä fiilis, hiukan huomasi, että eilen on rankemmin vedetty treeniä. Pitkä hidas lenkkin kaverin kanssa kuitenkin avasi jumisia jalkoja, joten eiköhän ne kohta ole taas entisensä.

Tässä vielä muutama kuva tapahtumasta:


Alkupsyykkaus :D



Nauhat kunnolla kiinni




Tästä kun juoksee läpi niin helpottaa..

Vähän alkuverkkaa

Jes! Maalissa!

Naama on sen verran punainen, että kaikki laitettiin peliin :D

Huoltaja <3






Ihanaa sunnuntaita!

xxx

-Minna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti